Hi readers. Thanks very much for reading one of my story.  We never put a restriction on our possibilities. We'll do the best as we can, we'll always improved our skill in writing. Big applause to you. - Yaya.

Wednesday, 21 September 2011

You Are The Only One [ Once Upon A Time - My Love Story ]


Main Characters : Sandeul B1A4 and Yaya
Tittle : You Are The Only One
Place :Seoul
Bias : Sandeul
Lirik Lagu : ONLY ONE - B1A4
Jumlah Patah Perkataan :  5,656 Patah Perkataan

I pray no tears in your dreams
I know you’ll fly high in your life
Although this world tries to look at you with a small view
I can confidently say you’re the only one



Once upon in a time , in a big city in South Korea , name Seoul . There is a girl walking in the street .
“ I pray no tears in your dreams , I know you’ll fly high in your life~” .


 Seorang budak perempuan yang bernama Yaya , sedang berjalan – jalan ditengah Bandar Seoul sambil mendengar lagu Only One by B1A4 menggunakan  ipod nanonya yang berwarna pink .


 Lagunya sungguh merdu sehingga budak perempuan itu turut sama menyanyi mengikut alunan irama lagu yang dinyanyikan oleh boyband tersebut .


 Dia berjalan kegembiraan seperti orang gila . Tidak mengendahkan sesiapa yang berjalan bersebelahan dengannya . 


Apakah yang mereka kata ? Gila ? Tak waras ? Sukahati korang lah nak cakap apa ! Yang pastinya , budak perempuan itu sedang enjoy sekarang ni


. “Ahhh ! Part kegemaran dah nak hampir ! “ . Yaya bersorak kegembiraan sendiri kerana ‘part’ kegemarannya . 


I pray no tears in your dreams.I know you’ll fly high in your life. i sesangeun jageun nuneuro, tto geudael boryeogo hajiman . boran deushi dangdang hage, mal halsu isseo You’re the only one ’’ Yaya turut serta menyanyi part itu . 


Dia menyanyi dengan penuh emotionalnya . Part itu adalah salah satu part kegemarannya kerana ianya dinyanyikan oleh bias kegemarannya ataupun boleh dikenali sebagai Sandeul . 


Tak kenal ke ? Search google untuk maklumat lebih lanjut okey ? Yaya memberhentikan langkah kakinya . Befikir sejenak . Teringatkan suatu perkara . Ataupun boleh dikatakan , 


Day Dreaming Time !


 Yaya meneruskan langkahnya semula . Berjalan kemana- mana sahaja yang hendak dituju . Apa yang nalurinya berkata , dia hanya mengikut . 


“Arrr , kan best kalau tetiba Sandeul muncul dihadapanku ? Seperti FF yang aku baca haritu . Realiti sungguh ! ” yaya berfikir sejenak , mengingati apa yang dibacanya tempoh hari


“Hhaha , apa lah aku ni ! Tak kan terjadi punya perkara macam tu ! Itu semua hanya Fantasi . Bukan realiti . Kalau ya pon ... Argh ! Jangan kau nak bermimpi pula masa tengah jalan ni . Kan nanti , ada juga yang dilanggarnya .” Pipinya dicubit sekuat hati .


 Mengingatkan dirinya bahawa dia sekarang berada di dunia realiti . 


Matanya dipejam seketika , mengusap pipinya kerana sakit akibat dicubit olehnya sendiri . Kakinya masih berjalan . Berjalan kemana sahaja nalurinya membawa . Tidak kisah sesiapa yang berada dihadapannya .

PAK !

Yaya jatuh tersungkur kebelakang . Punggungnya terjatuh dahulu . Diikuti pula anggota badannya yang lain


“Aduhh , sakitnya .” 


dia mengusap punggungnya dan kemudian melihat tangannya . Beberapa cecair berwarna merah keluar daripada tangannya dan menitis ketanah . Darah .


“Aish , tangan berdarah pula . Siapa yang langgar aku ni ? Memang cari nahas maut betullah !” . Yaya mendengus geram . 


Sebentar kemudian , sepasang tangan dihulur dihadapan budak perempuan itu . Yaya  mendongak keatas . Tidak dapat mengecam mukanya kerana orang itu memakai face mask tetapi yang pastinya , orang itu ialah seorang lelaki .


 Macam mana tahu ? Hanya tengok pada tangannya dan bentuk badannya , sudah pasti seorang lelaki . 
“Sorry ? “ Lelaki itu bersuara . Suaranya juga sudah dapat dicam , suara seorang lelaki . 


Tangannya masih dihulurkan dihadapan muka budak perempuan itu . 


Tanpa berlengah masa , Yaya mencapai tangan itu . ‘Lembutnya . Lelaki ke perempuan ni ?’ yaya berbisik didalam hatinya . Yaya bangun daripada kedudukannya . Dan membersihkan dirinya . 


“Jeongmal mianhei ! Saya tak perasan awak jalan kat sini tadi . Jeongmal mianhei ! “ Lelaki tersebut menunduk 3 kali , tanda meminta maaf .


 Kemudian , lelaki tersebut mendongakkan kepalanya semula . Yaya tiba – tiba terkejut melihat muka lelaki itu . 


“Sandeul ?”


Yaya menekup mulutnya dengan tangan kanannya yang masih berdarah itu . Keadaan dirinya itu seperti bak pepatah buatan sendiri , seperti seseorang melihat hantu berada dihadapannya . 


“Biar betul apa yang aku nampak sekarang ni ? Sandeul ? My top Bias ? I’m not dreaming right ?” . yaya berkata perlahan . 


Namun , suaranya masih dapat didengar oleh lelaki tersebut 


. “ You are not dreaming . I am Sandeul from B1A4 . Annyeong hasseyo . Choneun Sandeul B1A4 imnida . Bangapsupnida ! “ Lelaki tadi yang digelar  Sandeul daripada boyband B1A4 tadi memperkenalkan dirinya dengan perlahan agar orang yang lalu lalang disitu tidak dapat mendengarnya . 


Takut jika ada sesiapa yang terdengarnya dan mengetahui identiti dirinya walaupun sudah berpakaian disguise .


Yaya masih berada dalam posisi kakunya . Tidak dapat bergerak walau seinci pon . Terkejut melihat siapa yang berada dihadapannya . Walaupun dia cuba selindungkan rasa gementarnya , tapi dia masih tidak dapat berbuat demikian . Dia tetap kaku berdiri . 


“Sshhhh ! Jangan beritahu sesiapa yang saya ni sandeul from B1A4 ! Sini , jom ikut saya . ” . Sandeul meletakkan jari telunjuknya dibibir yaya dan selepas itu menarik tangannya yang masih berdarah .



 Mereka berjalan menuju kesebuah cafe . Yaya hanya mengikuti . Tidak membantah walau sekali pon . 


Dia masih berfikir adakah dirinya sedang bermimpi ataupun , lelaki tadi itu bukanlah Sandeul B1A4 yang dimaksudkannya tadi dan hanya seorang lelaki yang mirip mukanya . 


Mereka akhirnya tiba dihadapan sebuah cafe yang bernama ‘Loving You Caffee ‘ . Ejaan ‘Cafe’ ditambah dengan 1 huruf ‘F’ dan satu huruf ‘E’ agar namanya kelihatan menarik . 


“Annyeong Hasseyo . Welcome to Loving You Caffee . “ Salah seorang pekerja disitu menyambut kedatangan kami .


 Suasana kedai itu agak lengang sedikit . Kami berdua menunduk kepada pekerja itu . Sandeul kemudiannya pergi menuju kearah counter , berkata sesuatu kepada pekerja di counter tersebut .


 Yaya tidak dengar apa yang dikatakan oleh mereka . Sedang mereka asyik berbual , yaya membuka luas matanya , menengok keadaan kedai tersebut . 


Rekaan dalamnnya sungguh menarik . Dindingnya diperbuat daripada kayu dan batu . Menampakkan sedikit ala ala moden tradisional dan lantainya juga diperbuat oleh kayu . 


Terdapat beberapa gambar yang tergantung disini . Semuanya ialah gambar2 makanan dan minuman yang dijual disini . 


Yaya menebarkan luas pemandangannya dan akhir sekali kearah counter . Terdapat sebuah gambar yang ditampal didinding tersebut . 


Gambar sebuah famili bersama . 


Agaknya , mereka adalah pemilik restoran ini . Tangannya ditarik semula . Sandeul membuka langkah , menuju kearah tangga berdekatan dengan stor . 




Ditulis dihadapan tangga tersebut  ‘ V.I.P  ONLY’ . Yaya tersengih .


 ‘Oh , mungkin mereka tahu yang lelaki ini ialah Sandeul from B1A4 , so diaorang benarkan kiatorang naik atas ini . ’ yaya berfikir dalam hatinya . 


Tanganku masih digenggam olehnya . Rasa pedih sedikit kerana luka tadi masih belum diubati . Setibanya kami jejak ditingkat atas ini , apa yang aku boleh kata ialah ‘WOW’ .


 Reka bentuknya sangat mewah . Disuatu sudut , terdapat sebuah bilik . Tertera disitu ‘OFFICE’ .


 Mungkin disitu ialah pejabat pemilik kedai ini . Sandeul meneruskan langkahnya . 


Tapi yang menghairankannya , dia menuju kearah ‘OFFICE’ tersebut . Yaya terkejut dan cuba melepaskan genggaman dari tangannya


“ Eh , kenapa ni ? “ Dia bertanya kebingunan .


“Kenapa awak nak masuh bilik tu ? Itukan office pemilik kedai ni . Awak nak buat apa ?” Yaya bertanya , mengerang kesakitan kerana tadi dia hendak melepaskan dirinya daripada genggaman sandeul .


 “Alaaa , ikut ajalah saya . Jangan banyak soal . Masuk dulu bilik ni , rawat luka awak dulu dan lepas ni awak boleh tanya saya macam2 soalan yang awak nak tanya . “Sandeul menjawab semula . 


Tanpa membuang masa , dia terus membawa yaya memasuki bilik tersebut .

############

Sebuah kotak first aid kit berada diatas meja kopi bersebelahan sandeul . Yaya pula sedang duduk diatas sebuah sofa berwarna hitam yang berada dibilik tersebut .


 Selesai merawat kedua-dua belah tapak tangan yaya , sandeul bangun dari kedudukannya dan meletakkan semula kotak first aid kit didalam almari berwarna hitam . 


Yaya menebarkan pandangannya diseluruh bilik ini . Bilik ini luasnya amat luas . Kalau nak dikirakan , lebarnya ialah 10’inc dan luasnya ialah .. ahhh ! tak tahu ! tak tahu ! aku lemah dalam maths .


 Sandeul kembali semula duduk disofa hitam tersebut . Keadaan agak tegang buat beberapa minit . Sandeul memulakan pertanyaan ,
 “Sebelum awak mulakan soalan nak bertanya segala benda ! Saya nak tanya awak dahulu . “ . 


Sandeul menyoal yaya , matanya memandang mata yaya . Yaya cuba melarikan matanya daripada dipandang sebegitu . ‘cantiknya mata dia ~ ‘ yaya berkata dalam hatinya . “Okey , tanyalah .”Yaya membalas . 


“1st , Macam mana awak kenal saya eh ? Saya dah pakai disguise dah tau . Kebanyakkan orang yang lalu lalang sebelah saya tak dapat cam muka saya . Tapi , awak kenal saya . 2nd , sorry tanya . Awak ni crazy fan B1A4 ke ? And awak ni , fan saya ke ? Nama awak siapa ? Awak masih bersekolah lagi or what and where do you live ?” Ayatnya dihabiskan dengan hembusan nafas yang kuat .


 Mungkin penat bertanya . Panjang lebar dia bertanya . Dia kemudian menatap mata yaya sekali lagi . 


Menunggu jawapan . Yaya memandang pelik . Tak tahu apa yang hendak dikatakannya . “Okey2 , saya jawab . Tapi 1st ! Stop pandang saya macam tu . Mengerikan lah wei ~ “ 


“Haha , okey2.” Dia ketawa perlahan .


“1st , okey saya jawab semua solan tapi tak ikut urutan okey ?” .Sandeul mengangguk


“1st again , i’m not some of crazy fans okey . I just like you guys and i’m not your really fan . I am Jinyoung oppa fan . My name is , just call me Yaya . easy right ? “Yaya menipu berkata bahawa dia bukan fan Sandeul .


 Sandeul hanya mengangguk faham . Tapi , otaknya berkata sebaliknya . ‘Dia fan aku , pandai nak menipu . ’.


”My age , same like you . 19 years old . I live around songsandang area . and school or better known as study at Art Seoul University. Faham ?”yaya menjelingkan matanya . 


Penat menjawab soalan yang panjang lebarnya , sepanjang jalan raya di seoul . Tak tahu berapa batu .


 Hatinya masih berdebar tetapi , dia hanya membuat muka relax . “Ohh , okey . Tapi saya tahu awak menipu . “ 
 Dia berkata sambil menyandarkan badannya dibadan sofa lembut itu . Tangannya diletakkan dibelakang kepalanya . Menggunakan tangan sebagai bantal .


 Yaya terkejut . Matanya terbeliak . “Tipu?! Mana ada saya tipu ! Saya cakap betul lah ni !” 


Mukanya saat itu sangat gementar . Tipu ? Apa yang dimaksudkannya ? Tiba-tiba Sandeul mendekatkan tubuhnya ke Yaya . 


Yaya terkejut akan tindakannya . Dan cuba kebelakang , tapi pergerakannya terhenti kerana dia berada diatas sofa sekarang .


 Mana boleh nak kebelakang lagi ! Adoiii .
 “A..awak n-nak apa?!” Ayatnya bergetar . 
Dari cara percakapannya , sudah pasti dia sedang takut sekarang ni . Sandeul tersenyum sinis


“Awak cakap , awak bukan fan saya kan ? Tipu . Sebab saya dengar apa yang awak cakap masa saya jumpa awak tadi . ‘MY TOP BIAS’? HAHAHA . weh , kalau nak menipu pun , biarlah berpada-pada . Adoii . Lagipun , kau ni comel lah . Cantik juga . Hahaha .  “ dia ketawa terkekeh , lawak kerana apa yang dicakapnya atau apa ?

PAK !

Satu pukulan hinggap ditangan sandeul . Dia mengusap tangannya itu . “Aduhh , sakitnya . Asal kau nak puk ..?!”


Ayatnya terhenti apabila dia memandang Yaya yang sedang ketawa juga . Sebuah senyuman terukir dibibi merahnya . 


Seronok tengok budak perempuan ni ketawa ? Macam tulah . Akhirnya mereka berdua ketawa bersama .


 ‘Kejadian’ tadi hanya dibiarkan seperti tiada apa2 yang berlaku . Suasana dibilik itu sungguh meriah dengan gelak ketawa dua orang manusia itu .

############

Cuaca agak sejuk dalam bilik ini . Yaya sedang baring diatas katilnya . 


Biliknya , perlukah describe ? Dia hanya memandang sekeping poster yang ditampal didinding biliknya . 
Siapakah didalam poster tersebut ? 


Sandeul . T


iba-tiba dia teringatkan perkara yang berlaku petang tadi . Dia tidak dapat tidur kerana memikirkan perkara itu . 


Kadang-kadang dia akan ketawa sendiri . Sebentar kemudian , dia terbayang wajah Sandeul .

FLASHBACK P.O.V 

“Erm , Sandeul Oppa , errr , mianhei ! Sandeul-ssi ! “ ayatnya sedikit bergetar .


 Mungkin bergetar kerana tidak tahu ingin memanggilnya apa


“Just call me Oppa , i dont care .” sebuah senyuman terukir dibibir merah Sandeul . Geli hati dibuatnya .


 “Oh , okay . Oppa ? erm , oppa . Waktu dah nak malam ni , saya nak kena pulang rumah or my parents will kill me . “ Yaya bangun dari kedudukannya . 


Melihat jam Rolex yang dipakainya ditangan sebelah kiri , waktu menunjukkan 45 minit hendak pukul 7 . Sandeul juga bangun dari kedudukannya .


 “Let me send you okey ? Beside , its getting late . Saya tak nak apa2 yang terjadi pada awak . Maklumlah , saya yang buat awak lambat .” Katanya , dengan lembut sungguh dia bertutur . 


Gentleman sungguh !


“Ah ? Erk ? Erm , tak apa lah . Tak perl...” tak sempat yaya nak sambung , dia memotong dengan pantasya . Macam orang nak main drift


“ Tak ada tak apa tak apa . Naik je saya . Saya boleh hantar .” Tanpa membuang masa . 


Mereka berdua terus keluar daripada Cafe tersebut setelah beberapa jam mereka mengenali antara satu sama lain . 


Sandeul menuju ke sesuatu tempat , iaitu dibelakang kedai cafe tersebut . Sebuah motor berjenama kawasaki japan berwarna hijau tersandar didinding tersebut .


 Sandeul mengambil sebuah topi keledar dan memberinya kepada yaya . Kemudian , sandeul menghidupkan enjinnya dan memulakan perjalanannya . 


‘Fuhh , akihirnya sampai juga rumah . ‘


Saat , dirinya bersama sandeul , hatinya berdebar kuat . Sekuat bunyi guruh . Sekarang , mereka berdua berada dihadapan rumah Yaya .


 Sandeul mematikan enjin motornya dan membuka topi keledarnya . Dia kemudian menghulurkan tangan kepada Yaya . Yaya menerimanya dan turun daripada motor  .
“Dah sampai akhirnya kat rumah awak .” Dia berkata dan kemudian memandang kearah Yaya . 


Yaya terkejut kerana dalam diam tadi ketika Sandeul sedang memerhatikan rumahnya , dia mengambil kesempatan untuk memandang wajahnya . 


Sandeul hanya ketawa melihat reaksi yaya sewaktu ini . “Eeeee , comelnya !!! “ Sandeul memicit pipi yaya dan menggeleng-gelenggkan kepalanya .


 Dianggapnya yaya itu seorang bayi . Yaya kemudiannya mengusap pipinya . Sakit . Ye , sakit apabila dicubit . 


Tapi dia tidak kisah kerana yang mencubitnya ialah her TOP BIAS !  Mukanya sudah berwarna pink sekarang . Merah menyala mukanya . Sandeul terkekeh ketawa . 


“Erm , okeylah oppa . Gomawa yo ? Annyeong hi kesipsiyo oppa ! “ Yaya menunduk malu . Sebuah senyuman terukir dibibirnya . Tiba – tiba ,

Muahhh !

Sebuah ciuman hinggap dipipi yaya . 


Dia berasa terkejut . Matanya terbeliak . Sandeul tersenyum riang kerana dia dapat berbuat demikian . 


Kemudian , yaya terus berlari kedalam rumahnya . PAKK ! Bunyi pintu tertutup . 


Dia menyandarkan badannya dibelakang pintu itu . Mengusap pipinya . ‘ Dia cium aku . ‘ . Hatinya makin berdegup kencang . 


Manakala Sandeul kini yang berada diluar masih ketawa kegembiraan . Enjin dihidupkan . VROOM ! VROOM ! Bunyi , itu kemudian hilang . Nampaknya , Sandeul sudah berlalu pergi .

END OF FLASHBACK #######

‘ Mesej datang . Mesej datang . Cepat balas . Cepat balas ‘ . Telefonnya berbunyi . 


Nampaknya ada orang yang menghantar mesej . Dia membuka menekan punat ‘ open ‘ . Matanya terbeliak membaca mesej itu .

TO ; YAYA
FROM : ID UNKNOWN
Hello my darling ~ Dah tidur ke belum ? Rindu lah ~ Esok kita out okey ?

TO : UNKNOWN
FROM : YAYA
Kau siapa ? Belum tidur lagi . Keluar ? Kau siapa huh ?!

TO : YAYA
FROM : UNKNOWN
Alaaa ~ Tak kenal ke ? We just met earlier . My name is Sandeul ~ Sandeul from B1A4 . Kenal tak saya , my jagiya ? ~

Matanya terbeliak membaca ayat itu . Sandeul ? Ni mesti kawan-kawan aku yang nak mempermainkan aku ni . Dia berfikir .

TO : UNKNOWN
FROM : YAYA
E’ele . Kau jangan nak main2 lah . Aku tahu kau kawan aku . Siapa kau huh ? Lee Seol eh ? Ke , Nana ? Or Julie ? Jangan nak main2 lah wei !

Sandeul ketawa bersendirian dibiliknya setelah membaca ayat yang dihantar oleh Yaya .

TO : YAYA
FROM : UNKNOWN
Okey , jujur lah ye ? Masa kat cafe tadi , masa awak pergi tandas , awak tertinggal phone awak . Then saya senyap2 lah ambil phone awak ni . Saya ambil number awak . Saya nak sangat kenal dengan awak ! Serious ni tau . Jujur !

Sekali lagi , matanya terbeliak membaca . “ Aku tertinggal phone ke masa pergi tandas kat cafe tadi ? “ . Dia cuba mengingati . “A’ah ! Aku tertinggal lah . adoii , macam mana ni ? “ .

TO : SANDEUL OPPA
FROM : YAYA
Okey , seriously ? ! Kenapa awak ambil number saya ? Kenapa ?! Kenapa ?!

TO : YAYA
FROM : SANDEUL OPPA
Sebab saya suka awak . J . Saya nak buat awak jatuh cinta pada saya . Hihi .

TO : SANDEUL OPPA
FROM : YAYA
Jangan nak ber joke lah oppa . Oppa ni memang suka buat orang ketawa kan ? Hahaha .

Kemudian mereka meneruskannya sehingga lewat malam . Yaya sudah mengantuk dan akhirnya dia tertidur .


 Mesej yang dihantar oleh Sandeul dia tidak membalas . Sandeul sudah beranggap bahawa yaya sedang tidur . Jadi , dia mengakhirnya dengan membalas 


“ Goodnight my darling . I will make you love me one day because You Are The Only One . I promise . “

Keesokkan pagi ,

“ ARGHHHHHH ! “  Yaya menguap apabila tersedar dari tidurnya . Dia memicit – micit tengkuknya . Mungkin akibat dia tersalah tidur malam tadi kot . Dia memandang jam yang tergantung dibiliknya . Jam menunjukkan pukul 7:45 a.m .


 Dengan malasnya , dia berjalan kearah tandas . Mengambil tuala yang tergantung di luar bilik airnya . Kenapa dia mandi awal pagi ? Dia tak ada idea . She feels like it .


 Setelah siap . Dia menyarungkan sehelai tank top dan legging pendek  . Dengan malasnya dia menurun tangga dan terus menuju ke ‘ Dining Room ’ . 


Disitu , terdapat seseorang yang sedang duduk sambil minum air . Yaya tidak perasan dan terus menuju kearah peti sejuk . “ Good morning appa and omma . “ yaya berkata .


 Dia kemudian mengambil sekotak air susu ‘ MARIGOLD HL CHOCOLATE ‘ dan menuangkan didalam sebuah gelas .


 Tiba – tiba dia terkejut apabila dia menghadapkan mukanya kehadapan . Disangkanya itu ialah appanya , tetapi bukan . Appanya sedang membaca surat khabar disebelahnya manakala ommanya sedang berada disinki


“ Oppa ?! “ 


Dia terkejut apabila melihat makhluk tuhan yang berada dihadapannya ialah Sandeul . “ Annyeong Yaya ! “ dia berkata kegembiraan . 


“ Baru perasan ke ? Adoii . Patutlah omma rasa pelik tadi bila yaya jalan kedapur . Macam tak nampak siapa ada kat sini . “ Ommanya berjalan kearah meja .


 “ Dah ada boyfriend tak nak beritahu . Lagi2 , boyfriendnya ialah seorang selebriti ! Wow ! Anak aku dah matang lah ! “ Ommanya berkata lagi . 


“Boyfriend ? “ dia berkata perlahan , tetapi dapat didengar oleh appanya yang berada disebelah


“ Kenapa rasa macam pelik je bila cakap Boyfriend ? “ . Appanya masih khusyuk membaca surat khabar . 


Yaya memandang appanya dengan muka yang pelik . Sandeul disitu tidak berkata apa2 dan hanya meneruskan makan cerealnya


“ Kenapa pandang appa macam tu ? Appa tak kesah lah awak nak bercinta . Lagi2 dengan seorang selebriti . Tapi , kena berhati-hati lah ye ? Dah berapa lama awak berdua bercinta ? Kenapa tak bawa dia jumpa kami berdua ? Tengok , dia kena datang sendiri . “ . Appanya masih setia membaca surat khabar . 


Dia tersengih . Yaya kemudian memandang kearah Sandeul . “Oppa ! Bila masa ?! “


Sandeul menggeleng ketawa . Tidak tahu apa yang hendak dikatanya . “Dah , jangan nak bergaduh kat sini . Hari ni , omma and appa dah bersetuju dah . Kalau korang nak pergi date , pergilah ! Satu hari pon boleh . Tapi balik sebelum 12 malam okey ? “ .


Ommanya berkata memandang kearah Yaya dan Sandeul . Sandeul menjawab dengan gembiranya
“ Arasso Ommoni ! “ .


 “Omma !! “ Yaya menjerit


“ Waeyo ? “ Dia menggeleng kepalanya . Memprotes setiap kata2 ommanya . Dia mahu tapi hatinya kata tak mahu . Mungkin takut , dengan fans Sandeul


“ Yaya ~ Cepat siap ye ? Pakai baju cantik – cantik . Girlfriend oppa mestilah jadi cantik dimata oppa ya ? Pergi siap cepat . Ppali ! “ Sandeul berkata manja .


 Mukanya kini sudah menjadi warna pink + merah . Gunung berapi malu hendak meletup . Terlalu malu . Dia kini memandang bawah dan cepat2 menghabiskan makanannya .


 Omma dan Appanya ketawa terbahak – bahak melihat sikap anak perempuannya . Sandeul juga ketawa melihat ‘Fake Girlfriend’ dia .


 Selepas selesai , yaya terus naik keatas biliknya . Didalam biliknya , dia tersandar dibelakang pintu . 


Dia bangun semula dan melihat sama ada biliknya sudah dikunci belum . Selesai itu , dia terus berlari melompat kearah katilnya .


 Bantal busuknya ditekup dimukanya . Dia menjerit sekuat hati . Tapi tidak terlalu kuat kerana mulutnya ditutup bantal . Dia meluahkan segala apa yang dirasanya dihati dengan menjerit .


 Hatinya bercampur . Takut ? Gembira ? Gementar ? Semuanya ada ! Dia kemudian bangun semula dari katilnya dan meluru kearah almari pakaiannya .


 Almari itu dibuat oleh kayu dan berwarna coklat keemasan . Terdapat corak bungan ditepinya . Menampakkanyya direka untuk seorang remaja perempuan . 


Dia membuka almari itu . Terdapat banyak pakaian yang digantung . Dia kemudian mengeluarkan segala pakaian yang berada di dalam almari tersebut . 


Dia mencuba setiap pakaian . Dan setelah selesai mencubanya ,  dia akan baling keatas lantai . Itu bermaksud pakaian yang dia tidak mahu . Dia mengambil masa yang agak lama dalam proses memilih pakaian . Sandeul dibawa hanya menunggu . Sementara menunggu , dia menonton televisyen . 


Tiba – tiba appa yaya bersuara . “ Perempuan kalau nak bersiap memang lama . Jadi , tunggu sahajalah ok ? “ . Sandeul mengangguk faham . Dia pasti , mungkin yaya agak terkejut tadi dan sekarang dia sedang memilih pakaian yang sesuai . \Tekaan yang betul sandeul ! Kau memang boyfriend aku / . 


Kembali semula kepada yaya . “ Akhirnya ! “ Dia menjerit kecil . Memandang cermin yang berada dihadapannya . Dia memakai (http://www.atseoul.com/shop/item.php?it_id=1196926047 ) . 


Selepas itu , dia mengeringkan rambutnya yang sedikit basah itu . Dia menyikat rambutnya yang lurus . Tidak mengikatnya dan hanya membiarkannya . Rambutnya yang panjang melepasi paras bahu lebih sesuai jika dilepaskan .


 Menampakkan rambutnya yang lurus dan tebal . Sebagai hiasan dikepala , dia hanyak memakai cekak berwarna pink . ‘ Bangsnya ‘ dibiarkan dihadapan . Dia kemudian menuju kearah meja solek . 


Dia hanya mengenakan sedikit bedak , eyeliner berwarna hitam , sedikit eyeshadow berwarna coklat dan kuning . Menampakkan kulitnya yang berwarna keputihan itu .   


Pipinya ditacap dengan blusher berwarna merah jambu . Dia kemudian hanya mengenakan lip gloss perisa strawberry . 


Makeupnya tidaklah terlalu tebal  . Hanya simple sahaja . 


Dia memakai bracelat yang dihadiahi oleh ommanya pada hari lahirnya tahun lepas . Bracelet itu dikatakan mempunyai ‘ charmnya ‘ tersendiri .

 Akhirya selesai . Menuju kearah cermin . Membelek dirinya . “ Okey ke tak ni huh ? Oppa suka tak agaknya . ? “ Dia berfikir . 


Berangan sebentar , memikirkan reaksi oppanya apabila melihatnya begini . “Arghhh ! “


Dia tidak dapat membayangkan . Mungkin oppanya tidak suka . Dengan perlahan dia memusingkan tombol pintunya . Menutupnya dengan perlahan . Dan menuju kearah tangga . 


Dia menurun tangganya dengan perlahan . Pada ketika itu , sandeul hendak menuju kearah dapur . Tangga itu berdekatan dengan dapur . 


Sandeul memberhentikan langkahnya . Dia memandang kearah kanan . Matanya tidak percaya siapa yang berada dihadapannya


“ Cantiknya dia ~ Alangkah bagusnya kalau dia betul2 jadi girlfriend aku . “ Sandeul berfikir sejenak . Matanya masih tidak putus dari melihat yaya .


 Yaya melambaikan tangannya dihadapannya .Dia masih tidak bergerak . “ Oppa ? “


Tiba – tiba dia tersedar dari lamunannya . Dia melihat seorang bidadari sudahpun berada dihadapannya . Jantungnya berdegup kencang .


 “ Waeyo ? Pakaian yaya tak okey ke ? Sorry lah , yaya tak pandai sangat nak berfashion ni . “ . “Eik ? Bukanlah ! Bukan bukan ! Cantik ! Cantik sangat . Macam bidadari . “ Sandeul bersuara tinggi . 


Yaya hanya ketawa perlahan .  Kelakar melihat reaksi oppanya yang sedikit agak kelam kabut . ‘ Babo ‘ pikirnya . “Orang serious cakap dia macam bidadari , dia boleh ketawa pula ? Okey , jom ! “


Sandeul menarik tangan yaya . “ Omma , Appa ! Yaya pergi dulu ye ? Anyyeong ! “  Yaya menjerit kearah dapur dan ruang tamu dimana omma and appanya berada . 


“ Okey , darling . Take care yourself okey ? Annyeong ! “ Ommanya menjerit dari dapur . Appanya pula hanya melambaikan tangan .

##############

Setelah selama 5 jam mereka menghabiskan date bersama . Kini , mereka berada dihadapan sebuah banggunan rumah .


“ Kita nak buat apa kat sini oppa ? “ Yaya bertnya . “ Meet my members my darling ~ “ . Mata yaya terbeliak . Tidak percaya dengan apa yang dikata . 


“Seriously ? So this is where you live ? Okey .. Arasso “ yaya mengangguk faham . Hatinya berdegup kencang . Dengan perlahannya , jari jemari kepunyaan yaya ditarik perlahan


“Kajja ! “ .  Mereka menaiki lif hingga ketingkat 5 . Sekarang mereka berada di hadapan pintu . Mungkin , itu rumahnya


“ Ready ? Sabar ye ? “ Sandeul menenung muka yaya yang ketika itu agak sedikit takut . Kemudian , dia menekan butang lonceng .

TINGGGG .

Pintu dibuka . Jinyoung membukanya . “ Ohh , sandeul ! Kau rupanya . Asal nak locengkan pintu ? Masuk sahajalah . “ Jinyoung berkata . 


Kemudian matanya memandang sebelah Sandeul . “ WOW ! Siapa awek cun ni ? Feewiiittttt ! “ Jinyoung menjerit sedikit . 


Terkejut melihat ‘ awek ‘ yang digelarnya tadi . Pakk ! Satu sepakan dikaki Jinyoung


“ Jangan pandang “ awek cun “ aku macam tu lah . Adoiii . Dah tepi ! Nanti aku introduce kan dia . Bagi masuk dulu boleh tak ? “ Sandeul menjeling kearah Jinyoung dan menolaknya ketepi supaya memberi laluan kepada mereka berdua nak masuk . 


Yaya hanya ketawa melihat reaksi dua orang manusia ni . Hahaha . “ Budak2 ! Kita ada tetamu ‘ terlebih istimewa’ kat sini . Cepat datang ! “ Jinyoung menjerit setelah pintu ditutup . Jantungnya saat ini berdegup terlebih kencang .  Sekencang ribut taufan . 


Kemudian , keluar 3 orang jejaka kacak . Mereka semua memandang ‘ WOW ‘ kearah yaya . “ Siapa dia ni ? “ soalan pertama ditanya oleh Gongchan . “ Everybody , i want you guys to meet my special ‘girl’ . “ Sandeul bersuara . Tangannya digenggam ketat . 


“Annyeonghasseyo . Choneun yaya imnida . Bangapsunida . “ yaya menunduk . Ayatnya sedikit bergetar


“Okey , korang . Introduce please ? “ . Sandeul berkata


“ Annyeong hasseyo , Jinyoung imnida ! “ . “ Gongchan imnida ! “ . “ CNU imnida ! “ dan akhir sekali . “ Annyeong ! Baro imnida ! “ “ WE ARE B1A4 . NICE TO MEET YOU ! “ mereka semua berkata .


 Yaya menunduk 90 darjah . Terukir senyuman dibibirnya . Kemudian , mereka mengenali antara satu sama lain .  Yaya menghabiskan lebihan masanya yang sepatutnya dihabiskan bersama Sandeul bersama membersnya .

Jam menunjukkan pukul 11 malam . “ OPPA ! Dah malam ni . Omma kata mesti balik sebelum pukul 12 . “ Yaya bersuara memandang sandeul yang sedang khusyuk bermain komputer . 


Sandeul kemudian bangun dari tempat duduknya dan menuju ke sebuah meja kopi kecil . Diatasnya terdapat sebuah mangkuk kecil . Dia mencari kunci motornya


“ Oh , okey . Cepat siap . Kita pergi sekarang . “  Sandeul bersuara . 


Yaya menuju kearah pintu masuk . Members yang lain juga menturuti . Yaya kemudian menunduk setelah memakai kasut


“ Annyeong oppas ! Its great to meet you guys ! Annyeong ! “ . Dia melambai kearah lelaki2 tersebut . Mereka juga menunduk dan melambai . 

“ Gomawa oppa for 2nd time send me here and make my day happy ! “ yaya menuduk terima kasih . Sandeul membalasnya . 


“ No biggie my dear . “ . Yaya berjalan menuju kearah gate . Tiba – tiba badannya ditarik . 


Sandeul menariknya . Sekarang dia berada didalam genggaman lelaki itu . Sandeul memeluknya dengan erat sekali . Tidak mahu melepaskannya . 


Suasana disitu agak tegang . Hanya terdengar hembusan nafas kuat lelaki itu sahaja . “ Oppa... “ Ayatnya bergetar . 


“ Saranghae . “ Sandeul mengucap .


 Yaya terkejut . Dia terkejut mendengar kata – kata tersebut daripada lelaki yang baru dikenali selama 2 hari sahaja


“ Even though i just met you yesterday , but i already have fall in love with you . I feel like i wanna keep you after i just met you . I dont want you to be in others hands . I want you to be mine as fast as i can . I know , you are not ready but i will give you some time . I really like you . I mean it ,  I LOVE YOU YAYA . “


Ayat – ayat yang diucapnya tadi bukanlah ayat – ayat yang selalu dimain . Dia serious . Satu hembusan nafas dilepaskan . Setitik air jatuh mengalir dipipi . Tak tahu kenapa tiba – tiba hati berasa sebak begini .  


Hati berdegup kuat . Sayu hati mendengar kata – katanya tadi . Hati aku mahu bercakap yes , tapi mulut tak terkata . 


Yaya memusing kebelakang . Memandang Sandeul yang keadaanya kini sangat serious . Dia betul- betul memaksudkan ayat2 tadi . Yaya meletakkan tangannya dipinggangnya . 


Kepalanya disandar didada lelaki tersebut . Kedengaran jantungnya berdegup kencang . Tangannya dipeluk erat badan lelaki tersebut . 


Tiba – tiba , mukanya disentuhi . Tangan Sandeul mengelap air mata yang terjatuh dipipi . Kedua-dua tapak tangannya kini memegang pipi perempuan itu . 


Sandeul mendekatkan mukanya kepada muka yaya . Bibir hampir menyentuhi . Akhirnya tersentuh . 


Lelaki itu mencium dia . 


Yaya berasa amat terkejut dengan tindakannya . 


Dia tidak membalas semula .


 Dia tidak melepaskannya . 


Dia hanya membiarkannya . 


Akhirnya perlahan – lahan bibirnya dilepaskan . Lelaki itu memandang yaya dengan penuh rasa kasih sayangnya . “ Saranghae “ . ayatnya diucap perlahan .


 Sebak dihati semakin kuat . Air mata mengalir . Mengalir dengan lajunya . Tangannya merangkul pinggang sandeul . Dia memeluk erat


“ Nado saranghae oppa . ! “ Yaya menjerit .


 Ayatnya teresak – esak . Hatinya cukup gembira apabila dia berkata . Sebuah senyuman terukir dibibir merah Sandeul . Gembira apabila jawapannya dibalas dengan cepat tanpa perlu menunggunya . 


Tangannya terus memeluk erat pinggang yaya . Dia tidak ingin melepaskannya . Dia ingin bersamanya sekarang . Mereka berdua saling berpelukan


“ulgo shipeul ttae ureoyo, seulpeum deureul aesseo chamji marayo . geudae ga dashi useul su itge, naega ana julgeyo.himi deul ttaemyeon jamshi, shwi eo galsu it dorok . naye eokkaereul billyeo julgeyo . I pray no tears in your dreams . I know you’ll fly high in your life . i sesangeun jageun nuneuro, tto geudael boryeogo hajiman . boran deushi dangdang hage, mal halsu isseo You’re the only one ” Sandeul menyanyikan lagu Only One .


 Suaranya yang merdu itu menggamat hati . Yaya yang mendengarnya berasa gembira .  Sebuah senyuman terukir . Lama kelamaan , learaian tangan dilepaskan .


 Mereka saling berpandangan . Keadaan agak sunyi buat seketika . “ So , we are now ? “ 


Yaya memulakan pertanyaan kerana suasana begitu tegang . Sandeul mengangguk perlahan . Senyuman dihadiahkan kepada dia . “ Yes , we are my darling . “ .

4 YEARS LATER .



Seorang lelaki bersama seorang perempuan sedang berjalan – jalan di tengah bandar Seoul . Mereka menarik perhatian semua orang . 


Kebanyakkan orang yang lalu lalang disitu mengambil gambar mereka berdua . Siapakah mereka ? Yaya dan Sandeul .


 Berita mengenai mereka dating sudah pun tersebar lama . 2 Tahun yang lepas apabila Sandeul mengejutkan semua fansnya dengan membawa yaya keatas pentas ketika lagu Only One dinyanyikan .


 Di concert itu , dia menyatakan perasaannya terhadap yaya dan mengaku bahawa dirinya sudah pun dimiliki oleh perempuan yang bersamanya sekarang . 


Setelah berita itu tersebar , ramai fans yang menyokong hubungan mereka berdua . Kini , satu dunia sudah tahu . 


Mereka tidak perlu menyorok jika hendak dating kerana hubungan mereka sudah dipublikasikan .

Sekarang , mereka berada di tempat pertemuan mereka . “ Loving You Caffee “ .


 Cafe itu yang menemui cinta mereka .  “ Oppa ~ “ . “ Yes , jagiya ? Nak apa ? “ sandeul memegang erat tangan yaya . 


Genggaman dibalas . “ Saranghae oppa . “ Senyuman terukir apabila ayat – ayat itu disebut


“ For your information , You Are My Only One yaya . Nado Saranghae . “ . Sebuah ciuman dihadiahi . 


Yaya membalas . Semua orang yang berada disitu bersorak kegembiraan . Mereka masih berciuman .

“ Now , aku bersama dengan dia . Tiada siapa yang boleh mengambil dia daripadaku . Dia milikku . You Are My Only One . “

THE END

MAAF JIKA ADA KESALAHAN TATABAHASA . INI ADALAH PERAHAN SEGALA IDEA YANG BERADA DI DALAM OTAK . DO COMMENTS J

7 comments:

  1. BEST .. CERITA NIE TAHUN LEPAS TAPI SAYE BARU BACE SEKARANG .. MALUNYE .. *TUTUP MUKA *
    ANYWAY , DAEBAK !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAH :D Tak apa , anyway thanks :) haha :)

      Delete

Jasamu amat ku kenang . Thankie :) Setiakan diri meng-comment . HAHA XD